Dziś będzie niezdrowo :-)
Muffinki pomarańczowe
Prosty, niewymagający przepis, babeczki wychodzą smaczne i puszyste.
Składniki:
- 3 filiżanki mąki
- 1 filiżanka cukru
- 1 filiżanka oleju
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1 pomarańcza
- 4 jajka
Sposób przygotowania:
Pomarańczę wydrążyć i pozbyć się pestek oraz skórek. Umieścic w blenderze wraz z cukrem i olejem i blendować ok. 5 minut (mikser ręczny też da radę, sprawdziłam). Połączyć z resztą składników. Piec ok. 15 min. w 180 stopniach.
Krem I (kwaskowy)
- kostka masła (250 g)
- pół kubka skyru naturalnego
- 7 łyżek cukru
Gdy wszystkie składniki są w tej samej temperaturze, zmiksować je.
Krem II
- 330 ml kremówki
- serek mascarpone
- może byc dżem
Śmietanę ubić, dodać serek i ewentualnie dżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz