- 600g ryby
- 6 dużych cebul
- 3-4 ząbki czosnku
- 6 łyżek oleju do smażenia
- 1,5 łyżki soli
- 3 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka curry
- 2 łyżeczki kurkumy
- 2 puszki pomidorów
- 1l bulionu (u nas wege lub, chętniej, po prostu woda)
- liść laurowy
Sposób przygotowania:
Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju w garnku. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do cebuli. Dodać sól, pieprz, curry i kurkumę, dobrze wymieszać, podgrzewać jeszcze kilka minut na wolnym ogniu.
Bulion wlać do garnka, dodać pomidory i liść laurowy. Gotować 10 minut. Do zupy dodać rybę i gotować kolejne 5 minut.
Przed podaniem podzielić rybę na niewielkie kawałki.
O! Juz dawno szukałam jakiegoś fajnego przepisu na rybną. Trafiłas w sedno! Dzięki :)
OdpowiedzUsuńProsto i pysznie
OdpowiedzUsuń